dissabte, 10 de gener del 2009

El Puig de Massanella

Dia 10 de gener vaig anar al Puig de Massanella. Té una altura de 1.364 metres, es el segon cim més alt de Mallorca. Hi vaig anar amb en Jaume, na Teresa i el nostre guia (que mai hi havia estat, jeje) en Miquel Àngel. Vàrem partit prou dematí, que per ser dissabte, les vuit i quart no es hora de sortir encara, ni fer-hi prop, però des que em vaig apuntar a l'excursió, les ganes de partir anaven creixent i no em va importar aixecar-me tant prest.

Vaig haver d'anar a comprar-me unes bones botes i en Pep es va oferir a deixar-me la resta de l'equip per anar ben abrigada, vaig preparar la motxilla amb una mica de menjar, aigua, la màquina de fer fotos.... tot l'equip.


De camí ens vam aturar a fer un cafetó ràpid a Inca i devers les nou i mitja arribàrem al Coll de la Batalla i començàrem la caminada. Hi havia altres excursionistes i ciclistes que feien la mateixa ruta i no vam estar sols en tot el camí.


La part de baix es un alzinar preciós i per tot el camí corre aigua que baixa desgelada, aquí hi ha un guarda que ens fa pagar 2 euros per poder passar per la finca.L'ascens fins el Pla de sa Neu ja em va costar una mica més. Sort que vam fer una aturada per carregar un poc les piles. A partir d'aquí cadascú va pujar al seu ritme, es a dir, jo anava darrera de tots.
Com que era un dia clar i assolellat, les vistes eren impressionants, es podia veure pràcticament tota l'illa de Mallorca, Menorca, la badía d'Alcúdia, Cabrera, i tot el pla de Sa Pobla.


A dalt el Pla de sa Neu hi ha unes cases de neu a les quals, en primer, a l'hivern s'hi emmagatzemava la neu per baixar-la als pobles a l'estiu.


Els més valents i entrenats pujaven fins el cim, i els que no ens quedaven al Pla a descansar i fer un mos per preparar-nos per la baixada.


Més fàcil va ser baixar, encara que, amb la neu, també era més fàcil pegar alguna culada. Tot plegat: cops, cansament, dematinada,... no hi ha res que em returi de tornar-hi una altre vegada o d'apuntar-me a una altre sortida com aquesta.

Quan arribarem a baix, ja eren més de les quatre, una bona excursió.